Top 10 modnih preporuka za savršen outfit Ane Štajdohar

Elegancija i prefinjenost Ane Štajdohar obaraju s nogu sve ljubitelje stila i glamura foto: privatna arhiva

Prisećajući se svojih studentskih dana, rekla bih da je odabir garderobe, pored adekvatnog ponašanja, poštovanja profesora i , pre svega znanja, uticao na odnos koji će profesor  imati prema studentu. Stoga bih preporučila svedene odevne kombinacije. One koje same po sebi ne privlače pažnju. Pokažite profesorima i njihovim asistentima da ste tu zbog znanja

Ana Štajdohar, pevačica

Popularna pevačica i kandidatkinja za predstavnicu Srbije na pesmi Evrovizije 2008. godine Ana Štajdohar savetuje čitaoce Foto In magazina šta da izaberu za svoj outfit u različitim prilikama.

Popularna pevačica Ana Štajdohar foto: lagami promo

Popularna pevačica Ana Štajdohar foto: lagami promo

 

Dan u školi

Škola je mesto na kom se stiče znanje, radne navike, disciplina, kultura, gde se deca uče lepom ponašanju i na kom, naravno, stiču drugare za ceo život. Moda i savršeni outfiti su potpuno nevažni kada pričamo o školi. Moja preporuka je da se u školi bude pristojno, uredno i udobno  odeven.  To je  moja preporuka. Deca treba da budu deca dokle god je to moguće. I još jedna preporuka: Deco, nemojte oponašati u izgledu estradne zvezde, starlete i ostale pojave iz medija, ni u školi, ni privatno. To vam neće doneti ništa dobro.

 

Šetnja sa voljenom osobom

Obucite samopouzdanje i dobro raspoloženje.  Stavite na sebe kap parfema i širok osmeh.

Ana Štajdohar foto: privatna arhiva

Ana Štajdohar foto: privatna arhiva

 

Izlet u prirodi

Patike ili ravne čizmice, farmerke, ili neke lagane pantalone npr. sa zebra printom, helanke i šljampava majica i neki simpatični dnevni komad nakita. Šeširić.

 

Dan na fakultetu

Prisećajući se svojih studentskih dana, rekla bih da je odabir garderobe, pored adekvatnog ponašanja, poštovanja profesora i, pre svega znanja, uticao na odnos koji će profesor  imati prema studentu. Stoga bih preporučila svedene odevne kombinacije. One koje same po sebi ne privlače pažnju. Pokažite profesorima i njihovim asistentima da ste tu zbog znanja.

 

Poslovni sastanak

Cigaret pantalone i košulja. Elegantne zvoncare i košulja. Midi suknja i bluza. Nikakvi šortsevi, duboko dekoltovane majice, čizme iznad kolena, iscepane farmerke. To je veliko NO NO.

 

Popularna pevačica preporučuje najbolja rešenja za idealni outfit foto: privatna arhiva

Popularna pevačica preporučuje najbolja rešenja za idealni outfit foto: privatna arhiva

 

 

Matursko veče

Maturske večeri su se pretvorile u utrkivanje ko će više da potroši na izgled. Devojčice odlaze kod profesionalnih šminkera, nadograđuju sve što se nadograditi može, frizeri, modni dizajneri, šljokice, dekoltei, skupa obuća i sl. Možda ću zvučati staromodno, ali meni je to jedan budalasti i krajnje opterećujuci trend. Opustite se, mladi ste, na vama sve izgleda dobro.

Devojčice: Obucite neku slatku haljinu u kojoj ćete se osećati lepo, sređeno, ali nemojte biti vulgarne i okićene kao novogodišnje drvce. Nemojte da preterujete sa šminkom. Dugački nakićeni veštački nokti izgledaju odvratno.  Ne trudite se da izgledate kao turbo folk pevačice. Ne trudite se da izgedate starije, brzo će doći vreme kada ćete želeti da delujete mlađe. Uživajte u svojim mladim godinama.

Dečaci: Ako niste u fazonu kompletnog odela, obucite farmerke, košulju i sako. Sigurna sam da ćete biti pravi šmekeri. Stavite leptir mašnu iz fazona. Po dizajnerskim radnjicama ima veoma zanimljivih leptir mašni. Bićete unikatni.

Uvek treba graditi osobeni stil foto: privatna arhiva

Uvek treba graditi osobeni stil foto: privatna arhiva

 

Prijem na svečanom događaju

Nikad nema greške sa crnom haljinom. Do kolena, mini dužine ili dugačka. Dobar komad nakita i mini tašna. Salonke.

 

Gostovanje na televiziji

Zavisi od tipa emisije u kojoj se gostuje. Večernje emisije dopuštaju veće sređivanje. Možete biti elegantni, seksi ili simpatični. Ako odlučite da budete seksi, ne preporučujem nikakvo preterivanje. Ako otkrivate noge, nemojte imati dekoltovanu majicu ili haljinu i obrnuto. Nikada nisam za vulgarne i previše provokativne outfite. Dnevne emisije dozvoljavaju opuštenije odevne kombinacije, ali i to zavisi od prirode emisije. Generalno treba pronaći svoj stil, pa svakoj kombinaciji dati svoj lični pečat. Ne možete baš mnogo da pobegnete od nametnutih trendova, jer se u svakom momentu u radnjama nudi samo garderoba koja je u tom periodu moderna, ali uvek možete da pravite kombinacije sa onim što već imate. Glavna stvar je kako uklopiti krpice, njihove boje i šta koristite od aksesoara. Dobrim detaljima možete da obogatite i učinite zanimljivim i najobičniju majicu koju ste ukombinovali sa farmerkama. Moja pasija su cipele i čizme. Zanimljivom obućom i zanimljivim komadom nakita dobijate poseban outfit čak i onda kada ste obučeni veoma jednostavno.

 

Аna Štajdohar na sceni talk show emisije Veče sa Ivanom Ivanovićem foto: privatna arhiva

Аna Štajdohar na sceni talk show emisije Veče sa Ivanom Ivanovićem foto: privatna arhiva

 

Apsolventsko veče

Ako je haljina elegantna, obujte neke džombastije, stosne čizme na štiklu, a ako ste u nečemu što je opuštenije, obujte salonke i navucite sako. Napravite balans. Nemojte biti suviše konzervativni. Podrazumeva se da ne preporučujem nikakav estradni izgled.

 

Ana Štajdohar u ulozi manekenke foto: privatna arhiva

Ana Štajdohar u ulozi manekenke foto: privatna arhiva

 

Večernji izlazak

Čizmice do gležnjeva ili sandale u kombinaciji sa čarapama. Meni je super kada iz čizmica na štiklu izviruju sportske čarape u nekoj jarkoj boji. Igrajte se bojama. Uklopite naizgled nespojivo. Budite posebni, budite šik, budite originalni i svoji.

 

 

Anđela Zec

Diplomac Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Pasionirana ljubiteljka pasa i mačaka, a posebno pomeranaca, patuljastih šnaucera i francuskih buldoga.