Primorska street style fotografija iz fotografskog objektiva Aleksandre Bošković

Mediteranski stil je od davnina u svetu umetnosti poznat po svojim melodičnim karakteristikama, koje imaju relaksirajuću notu, sa smirujućim efektom na sva naša čula. Upečatljivost mediteranskog stila leži u umetničkom senzibilitetu fotografa, koji žive i rade u primorskoj sredini.

Ta fotografska senzibilnost se ogleda u morskim detaljima, koji okružuju pozadinu fotografija, a ambijent mora predstavlja očaravajući motiv na primorskim street style fotografijama. Mlada i perspektivna umetnica Aleksandra Bošković je na svojim fotografijama dočarala ambijentalnost mediteranskog street style-a, prikazavši tri celine, a to su: lepota, mladost i morska blizina.

Pozadina Aleksandrinih fotografija otkriva čari Bokokotorskog zaliva, koji je upravo zahvaljujući fotografskoj umetnosti, postao autentični turistički brend među domaćim i stranim turistima, a brodovi kao morski detalji simbolizuju kruzing, po kome je Kotor prepoznat među svim njegovim posetiocima.

Lepota i mladost devojaka asociraju na uživanje u dugim šetnjama primorskim ulicama, koje vode ka obali mora i smiruju naše misli od negativne energije.

 

Izvor fotografija: Aleksandra Bošković

Anđela Zec

Diplomac Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Pasionirana ljubiteljka pasa i mačaka, a posebno pomeranaca, patuljastih šnaucera i francuskih buldoga.