Modne čari Budve tokom turističke letnje sezone

“Zanimljivi vizibilni detalji doprinose dinamici ovog najživljeg crnogorskog grada u letnjoj sezoni koja još uvek ne jenjava.”

modna kreatorka Anastazija Miranović o modnim čarima Budve tokom leta

Anastazija Miranović, Foto Zoran Radonjić

Anastazija Miranović, Foto Zoran Radonjić

Pored grčkih ostrva, sinonim za turističku letnju destinaciju u kojoj srpski turisti provode svoj godišnji odmor, predstavlja Budva. Ovaj crnogorski grad koji je smešten na Jadranu nosi laskavu titulu metropole crnogorskog turizma, a o modnoj slici crnogorske metropole turizma kroz koju, prema statističkim podacima, tokom leta prođe nekoliko desetina hiljada turista, smo porazgovarali sa Anastazijom Miranović, barskom modnom kreatorkom koja živi i radi na Crnogorskom primorju.

Foto: Zoran Radonjić

Foto: Zoran Radonjić

“Crnogorska metropola turizma Budva i ovoga leta se “odenula” sjajem estradnog šarenila, najsmelijih kombinacija mladosti i glamura, uspelim/manje uspelim “prodorima” umetnosti, uprkos glasnoj muzici… ponegde i pokadkad kičem, ali i ponekim iznimno dobrim odevnim kombinacijama. Ne razlikuje se Budva po ovom pitanju značajno od drugih primorskih destinacija. Možda, jedino u količini ponuđenog, s obzirom na to da je na nevelikom prostoru skoncentrisano raznovrsje…”

Foto: Zoran Radonjić

Foto: Zoran Radonjić

Tako, možemo sresti na istom mestu i brendirane autfit kombinacije i potpuno opuštene, kežual relaksirajuće priče u duhu pravog opuštajućeg iskustva. Svakako, zanimljivi vizibilni detalji doprinose dinamici ovog najživljeg crnogorskog grada u letnjoj sezoni koja još uvek ne jenjava” – poručila je modna kreatorka Anastazija Miranović za naš portal.

Foto: Zoran Radonjić

Foto: Zoran Radonjić

Ono što je upečatljivo u stilu oblačenja turista i žitelja Budve koji svakodnevno šetaju korzom ugostiteljskog kompleksa “Slovenska plaža” su šortsevi različitog kroja i dezena, nezaobilazni slameni šeširi i majice na bratelama različitih printova. Ovi odevni komadi čine budvanski modni “must have” u dnevnoj varijanti, a pored šetačke zone u kompleksu “Slovenska plaža” koja je nezaobilazna dnevna promenada modnih sladokusaca, na plažama najviše dominiraju dvodelni kupaći kostimi koji su najčešće jednobojni. O izboru kupaćeg kostima za plažu ili bazen smo porazgovarali sa dvema stranim turistkinjama koje smo zatekli u hladovini jedne budvanske plaže ispred Starog grada. Za naš portal su izjavile da svake godine kupuju novi kupaći kostim različitog dezena, ali najčešće je to dvodelni bikini nekog poznatog brenda.

Foto: Zoran Radonjić

Foto: Zoran Radonjić

Budvansko šetalište, koje se prostire na relaciji od nekoliko kilometara počevši od naselja Rafailovići pa sve do Starog grada, predstavlja sinonim za noćnu smotru odevnih kombinacija gde dominiraju omladinski modni sladokusci koji nestrpljivo hrle da zauzmu svoje mesto u nekom lokalu gde je noćni provod zagarantovan. Uske haljine i visoke potpetice kod devojaka i jednobojne košulje i džins kod momaka čine šlag na modnoj torti noćne promenade u budvanskim letnjim mesecima.

Foto: Zoran Radonjić

Foto: Zoran Radonjić

Starije dame i njihove jače polovine za noćni izlazak biraju klasične komade poput širih dugih haljina i kariranih košulja dugih rukava i takva odevna kombinacija predstavlja pun modni pogodak koji odgovara starosnoj dobi i opuštajućoj večeri u nekom restoranu na Budvanskoj rivijeri.

Budvanski korzo , Slovenska plaža , noću - Foto: Anđela Zec

Budvanski korzo , Slovenska plaža , noću – Foto: Anđela Zec

Modno šarenilo po kome su zbog većeg priliva turista poznate sve turističke destinacije, nije zaobišlo ni Budvu tokom ovih vrelih letnjih dana.

Autor: Anđela Zec

Anđela Zec

Diplomac Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Pasionirana ljubiteljka pasa i mačaka, a posebno pomeranaca, patuljastih šnaucera i francuskih buldoga.