Emina Elor: Modni dnevnik urbane Novosađanke

Moj stil nije vrlo kategoričan, sve mi se može dopasti, od ležernog do ekstravagantnog, ali samo do mere koja je prirodna.

Emina Elor, glumica

Emina Elor

Emina Elor

Urbanizacija je savremeni proces koji je nezaobilazan deo gradskog života i svih segmenata oblasti ljudskih delatnosti demokratskog društva. Glavna asocijacija za urbanizaciju gradskog života kod nas je Beograd, međutim, status urbanog centra je dobio i Novi Sad, pa time njegovi žitelji mogu poneti laskavi epitet – urbani Novosađani.

Emina Elor

Emina Elor

Modni dnevnici urbanih žitelja mogu biti šarenoliki i kombinovani, nezavisno od njihove profesije i radne svakodnevice. Rođena u Subotici, sa adresom u Novom Sadu, glumica Emina Elor, prvakinja Novosadskog pozorišta / Ujvideki Szinhaz i dobitnica Sterijine nagrade za glumačko ostvarenje u predstavi “Koštana” gde igra istoimenu heroinu, predstavlja modni dnevnik uspešne žene urbanog centra:

Emina Elor

Emina Elor

“Spadam u grupu žena koje preterano ne vode računa o odeći. To je moja mana, ali ponekad baš zbog angažovanosti ne stižem da se bavim i time. Moj stil nije vrlo kategoričan, sve mi se može dopasti, od ležernog do ekstravagantnog, ali samo do mere koja je prirodna. Nećete me videti u markiranoj garderobi, previsokim štiklama, narandžastoj boji, prekratkoj i preizazovnoj garderobi. Videćete me više u farmerkama, majici, džemperu i patikama tokom običnog radnog dana sa puno stajanja i trčkarenja. Moj stil takođe oslikavaju farmerke, helanke sa tunikom i ležerna majica kad se izlazi, a štikle, haljina i sako pantalone idu za svečanije prilike. Moj modni dnevnik je u bojama plave, crne, zelene i crvene nijanse. Mi, glumice, imamo specifično radno mesto. Ma koliko se ja sredila ujutru, frizura, šminka, garderoba, sve na mestu, će trajati na putu do pozorišta budući da idem biciklom ili peške, jer kad se tamo uđe, skida se “Emina” i oblači se u trenerku za rad ili oznaku kostima na probi, a uveče u kostim. Džaba frizura, džaba šminka, ali naravno, nekome sve uspe, a meni teško.” – istakla je za naš portal glumica Emina Elor pred kojom je uzbudljiva pozorišna sezona i koja, prema modnom dnevniku, čini spoj nagrađivane glumice i devojke iz komšiluka u jednoj žiteljki urbanog centra.

Foto: privatna  arhiva

Anđela Zec

Diplomac Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Pasionirana ljubiteljka pasa i mačaka, a posebno pomeranaca, patuljastih šnaucera i francuskih buldoga.