Naši talenti u fokusu: Aleksandra Vukša, šminkerka

Naša zajednica raste! Raduje nas što na ovom mestu okupljamo talentovane ljude koji imaju šta da pokažu i koji žele da rade u nekoj od kreativnih industrija. Ovu godinu započeli smo novinom na našem portalu a to je da svakog meseca izdvajamo jednog člana ili članicu naše zajednice čiji rad želimo da podelimo.

Smatramo da je trud i rad naših članova i članica vredan deljenja a kompletno popunjen profil u Foto IN zajednici korak bliže pronalaženju saradnika i izgradnji portfolia. Cilj nam je da naši članovi pronađu saradnike i na taj način grade svoj identitet i obogaćuju svoj rad jer je to dobar način da zajedno napredujemo.

Foto i šminka: Aleksandra Vukša, šminker

Foto i šminka: Aleksandra Vukša, šminker

Prva članica koju smo želeli da vam predstavimo u januaru 2017. bila je Aleksandra Vukša, profesionalni, sertifitkovani, šminker sa iskustvom u učestovanju na raznim snimanjima, fotografisanjima i modnim revijama. Za sebe kaže da je strastveni zaljubljenik u žensku lepotu a mi smo joj postavili još nekoliko pitanja.

Još uvek nisam ostvarila saradnju sa nekim članom ove zajednice, ali se radujem svakoj narednoj. Od budućih saradnika očekujem samo da obožavaju to što rade, i onda je profesionalnost zagarantovana.

Koliko dugo se baviš šminkanjem i kako si počela karijeru šminkerke?

Šminkanjem se bavim dve godine u kontinuitetu, s tim da sam pre četiri godine otkrila svoju ljubav prema šminkanju, ali pre svega ljubav prema ženskoj lepoti, i taj osećaj kada ulepšate nekoga, i kada je neko srećan zbog vas, je neopisiv!

Foto i šminka: Aleksandra Vukša, šminker

Foto i šminka: Aleksandra Vukša, šminker

Kako bi opisala svoj stil šminkanja i šta te to izdvaja od ostalih?

Moj stil šminkanja je arapski mejkap, očarana sam tim načinom šminkanja, i u svako svoje šminkanje ja ubacim nešto što je karakteristično za arapsku šminku, naravno u dogovoru sa klijentom.

Foto i šminka: Aleksandra Vukša, šminker

Foto i šminka: Aleksandra Vukša, šminker

Kakva su tvoja očekivanja i planovi kada je u pitanju šminkerski poziv?

Još uvek radim na tome da otkrijem koji deo šminkerskog sveta želim da budem, da li su to editorijali, venčanja, proslave, revije… Za sada uživam u svemu i potpuno se posvećujem svakom segmentu svog posla.

Aleksandrin profil možete pogledati ovde a možete nam se pridružiti, kreirati svoj portfolio i potražiti saradnika za svoj naredni projekat.

Da li si deo Foto IN Zajednice?

Da li si deo Foto IN Zajednice?

Fotografije: privatna arhiva

Foto IN

Magazin o fotografiji, modi i kreativnim industrijama.