Kompanije kreću sa ulaganjem u vid blogerskog marketinga

Katarina Pavlović na blogerskom okupljanju '' Serbian Bloggers Day '' u Beogradu foto: privatna arhiva

Smatram da blogovi i blogerke danas imaju značajan, pre svega, motivacioni uticaj na žene

Katarina Pavlović, beauty blogerka

Katarina Pavlović je  apsolventkinja Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, buduća revizorka i volonterka. Blog “Beauty by Keti” pokrenula je decembru 2014. godine sa ciljem da svoju ljubav prema pisanju, šminci i kozmetici podeli sa drugim devojkama.  Pored svog bloga uživa u čitanju, putovanjima, vremenu provedenom u prirodi i sa životinjama, kuvanju, sportu i modi.

Kada ste shvatili da želite da se oprobate u blogovanju ?

Da želim da se oprobam u blogovanju shvatila sam krajem 2014.godine nakon zapažanja da veliki deo svog vremena provodim posećujući beauty blogove i youtube kanale i trošim mnogo novca na razne kozmetičke proizvode. Tome moram da dodam i ljubav prema pisanju koju imam još od malih nogu.

Beauty blogerka Katarina Pavlović uživa u prirodi foto: beautybyketi.blog.spot.com

Beauty blogerka Katarina Pavlović uživa u prirodi foto: beautybyketi.blog.spot.com

Koliko su sve češće blogerske teme iz oblasti lepote i nege, po Vašem mišljenju, važne u formiranju spoljašnjeg identiteta jedne ženske osobe ?

Smatram da blogovi i blogerke danas imaju značajan, pre svega, motivivacioni uticaj na žene.

Koje kozmetičke preparate svaka ženska osoba treba izbegavati prilikom kupovine ?

2

Blogerka Katarina Pavlović se trudi da čitateljke informiše o kvalitetnim kozmetičkim preparatima foto: beautybyketi.blogspot.com

Svaka žena ili devojka treba da bira isključivo kozmetičke preparate koji su namenjeni njenom tipu kože i godinama.

Koliko truda treba uložiti u celokupnom procesu nastanka jedne recenzije za kozmetički proizvod ?

Možda ljudima koji posmatraju sa strane ne deluje tako, ali mnogo truda  stoji iza kvalitetnog blog posta. Sve počinje višenedeljnim testiranjem, zapisivanjem utisaka, pravljenjem fotografija (što je meni najmanje omiljen deo posla) i na kraju dolazi pisanje teksta sa krajnjim zaključcima pa deljenje na društvenim mrežama.

Ljudi često kažu da prava lepota dolazi iznutra. U kojoj meri je ova izreka inspirativna za pisanje blogerskih postova ?

Pomenuta izreka mi je ideja vodilja u životu, smatram da je pored spoljašnje nege mnogo važna i nega iznutra, čak i daleko važnija. Zato se trudim da na svom blogu pored beauty tema, pišem i o knjigama, filmovima, edukaciji.

Izreka da lepota dolazi iznutra je vodilja blogerke Katarine Pavlović foto: beautybyketi.blogspot.com

Izreka da lepota dolazi iznutra je vodilja blogerke Katarine Pavlović foto: beautybyketi.blogspot.com

Šta je suština svakog beauty bloga današnje online zajednice u globalu ?

Smatram da svaki blog ima neku svoju suštinu, ali generalno to bi trebalo da je donošenje neke koristi čitaocima. Konkretno beauty blog treba da pomogne devojkama i ženama da pronadju prave proizvode za sebe, uštede vreme i novac.

Kako biste opisali perspektivu blogerskog posla u Srbiji ?

Stanje na tom polju se znatno popravilo u odnosu na ono od pre par godina kada sam počela da pišem, ali ima još mnogo toga da se radi da bismo došli na određeni  nivo. Kompanije su počele da uvidjaju značaj blogera u njihovom radu i kreću sa ulaganjem u taj vid marketinga. Za jednog blogera ovaj posao može da ima perspektivu isključivo uz mnogo ulaganja, truda, istrajnosti, ali pre svega ljubavi prema pisanju i temama koje obradjuje.

Beauty blog Katarine Pavlović možete pratiti na adresi beautybyketi.blogspot.com

 

Anđela Zec

Diplomac Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Pasionirana ljubiteljka pasa i mačaka, a posebno pomeranaca, patuljastih šnaucera i francuskih buldoga.