Beauty blogove pretežno posećuje ženska populacija

Silvija Sretenović ( druga desno ) sa blogo-koleginicom Katarinom Pavlović posmatra kozmetičke preparate sponzora blogerskog okupljanja Serbian Bloggers Day foto: Vera Dimov

Niko me ne ograničava koliko ću sati dnevno odvojiti za određenu blogersku objavu , organizujem sebi vreme i trudim se da budem aktivna. Ima  momenata kada se umorim, ali samo kažem sebi da mogu  to i sutra da završim

Silvija  Sretenović, beauty blogerka

Silvija Sretenović je dvadesetdvogodišnja devojka, ujedno i autorka bloga ‘‘SSForeverMakeup1”. Svoj prvi post je objavila u februaru 2016 godine. Po struci je industrijski farmaceut, odakle je poteklo njeno interesovanje za kozmetiku. Slobodno vreme voli da provodi u ispijanju kafe i ćaskanju sa prijateljima.

Beauty blogerka Silvija Sretenović foto: ssforevermakeup1.blogspot.rs

Beauty blogerka Silvija Sretenović foto: ssforevermakeup1.blogspot.rs

 

Zbog čega ste odlučili da se upustite u avanturu blogovanja ?

 

U “avanturu” sam se upustila prvenstveno zbog sebe. Želela sam da imam svoj kutak, mesto gde ću pisati o svom iskustvu na različite teme. Inspiracija za otvaranje bloga su mi bili forumi gde sam pronalazila odgovore na svoja pitanja.

 

Ključni detalj koji Vaš beauty blog  “Ssforevermakeup1″ izdvaja od ostalih beauty  blogova i daje mu posebnost jeste kategorija Ženske teme. Da li supoVašem mišljenju, žene glavne čitateljke blogova ?

 

Da, na mom blogu postoji kategorija Ženske teme, gde pišem svoja iskustva o celulitu, trajnoj depilaciji, farbanju i tako dalje. Takođe u toj kategoriji imam i neke savete u vezi sa šminkanjem, tipa kako zalepiti veštačke trepavice i održavati ih. Iz tog razloga smatram da beauty blogove pretežno posećuje ženska populacija.

Blogerka Silvija Sretenović smatra da beauty blogove prati pretežno ženska populacija foto: privatna arhiva

Blogerka Silvija Sretenović smatra da beauty blogove prati pretežno ženska populacija foto: privatna arhiva

 

Koliko je zahtevno napisati jedan kreativan blogerski post ?

 

Za kreativan post kao što je šminkanje “korak po korak” potrebno je baš dosta vremena. Jedan dan se našminkam i islikam svaki postupak, zatim sledi obrada fotografija od nekoliko sati. Drugi dan sledi pisanje i detaljno objašnjenje načina rada. Ukoliko nemam ceo dan samo za to, zna da potraje i nekoliko dana. Bitno je potpuno se posvetiti takvom postu.

 

Šta je sve potrebno uraditi da bi blog postao jedan od glavnih izvora prihoda na mesečnom nivou ?

Ne mogu da dam adekvatan odgovor na ovo pitanje jer ne zarađujem od istog ali iz mog ugla gledišta , bitno je ulagati u svoje znanje, tekst, fotografije i biti iskren. Čitaoci koji te prate duže vreme, sami će se uveriti u to.

 

U kojoj meri može psihofizički iscrpiti svakodnevno blogovanje ?

 

Meni ovo dođe više kao uživanje, jer radim to što želim. Niko me ne ograničava koliko ću sati dnevno odvojiti za određeni post, organizujem sebi vreme i trudim se da budem aktivna. Ima  momenata kada se umorim, ali samo kažem sebi “možeš to i sutra da završiš”.

 

Postoji li, posmatrano iz Vašeg ugla posmatranja, mogućnost da današnja ekspanzija fashion, beauty i lifestyle blogova preuzme čitaoce i oglašivače štampanih izdanja fashion, beauty i lifestyle magazina ?

 

Misim da postoji mogućnost da blogovi preuzmu čitaoce, ali ne u potpunosti. Uvek će biti osoba koje preferiraju štampana izdanja, ali da li će naći odgovor na svoja pitanja ne verujem.

Blogerka Silvija Sretenović ističe da nema konkurencije na blogerskoj sceni foto: privatna arhiva

Blogerka Silvija Sretenović ističe da nema konkurencije na blogerskoj sceni foto: privatna arhiva

 

Na koji način se može najkolegijalnije izboriti sa konkurencijom u blogerskom poslu ?

 

Niko od nas nema konkurenciju jer radimo ono što mislimo da je najbolje za nas. Samim tim i plasiranje određenog sadržaja je ono što autor želi da prenese svojoj publici. Brendovi polako prepoznaju ko je adekvatan za reklamu njihovih proizvoda, pa se nadam da će biti daleko bolja situacija u budućnosti.

 

Anđela Zec

Diplomac Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Pasionirana ljubiteljka pasa i mačaka, a posebno pomeranaca, patuljastih šnaucera i francuskih buldoga.