Blogovanje kao online posao zahteva mnogo vremena i truda

Beauty blogerka Ksenija Aleksić na blogerskom okupljanju '' Serbian Bloggers Day '' foto: Vera Dimov

Čitaocima Foto IN magazina bih preporučila, kada je nega u pitanju,da kvalitetnu kozmetiku kupuju u apotekama jer uvek mogu da se posavetuju sa stručnim licem

Ksenija Aleksić, beauty blogerka

Ksenija Aleksić je rođena 15.03.1991. u Beogradu, a odrasla je u Valjevu. Trenutno je apsolvent na Filološkom fakultetu u Beogradu, a od 2015. godine vodi svoj beauty blog “Karminisanje”

Blog Karminisanje je nastao u aprilu, 2015. godine. Ove godine sam obeležila dve godine postojanja svog kutka u internet zajednici i ponosna sam na činjenicu da nešto što je počelo kao eksperiment traje i danas.

Apsolventkinja Ksenija Aleksić se blogovanjem bavi od 2015. godine foto: privatna arhiva

Apsolventkinja Ksenija Aleksić se blogovanjem bavi od 2015. godine foto: privatna arhiva

Kako ste smislili kreativnu ideju za naziv Vašeg bloga ?

Moje interesovanje za blog kao formu izražavanja datira još od 2011, kada sam napravila nalog na Blogger platformi. U tom trenutku nisam bila sigurna  u kom smeru bi blog išao i kojim temama bih se bavila, da bi se 2015. kao ideja nametnula tematika posvećena kozmetici jer sam i sama, pre nego što bih kupila nešto od šminke, prethodno potražila recenzije i tako se informisala o nekom proizvodu.

Koliko je šminka važna za svakodnevni outfit?

Šminka je važna jer zaokruži celokupni izgled, jer daje završni utisak odevnoj kombinaciji u kojoj se taj dan najbolje osećamo.

Sa druge strane smatram da ne treba “robovati” bilo čemu, pa ni kozmetici. Sasvim je normalno iz kuće izaći bez šminke.

Nije neophodno biti našminkana svaki dan foto: privatna arhiva

Nije neophodno biti našminkana svaki dan foto: privatna arhiva

Koje kozmetičke preparate preporučujete čitaocima Foto In magazina ?

Čitaocima Foto IN magazina bih preporučila, kada je nega u pitanju,da prirodnu i kvalitetnu  kozmetiku kupuju u apoteci jer uvek mogu dobiti savet stručnog lica.

Koliko su teme iz oblasti nege lica privlačne pratiocima bloga ?

Prema statistici bloga, tekstovi posvećeni nezi lica se nalaze odmah posle tekstova posvećenih dekorativnoj kozmetici. Najveće interesovanje izazivaju tekstovi posvećeni maskama za lice.

Šta biste promenili na sadašnjoj blogerskoj sceni Srbije ?

Na blogerskoj sceni ne bih ništa menjala. Ima mesta za sve, svako od nas ima različite ideje i različite pristupe istim proizvodima, kao i načine predstavljanja i utiske.

Blogerska scena Srbije prima ljude različitih ideja foto: privatna arhiva

Blogerska scena Srbije prima ljude različitih ideja foto: privatna arhiva

Koliko je isplativo blogovanje kao online posao ?

Blogovanje kao online posao zahteva mnogo vremena i truda. To je posao koji nekad zahteva i više vremena od prosečnog radnog dana. Potrebno je proizvod testirati, fotografisati, srediti fotografije, napisati tekst, podeliti na društvenim mrežama… Što se tiče “isplativosti”, meni je blog doneo mnogo prilika da isprobam različitu kozmetiku i mnogo  zanimljivih poznanstava, za neku “ozbiljniju zaradu” ima vremena. Kao i u drugim sferama života, verujem da se trud uvek isplati.

Blog Karminisanje  je  adresa Ksenijinog bloga na kome možete pratiti novosti iz oblasti, lepote, mode i kozmetike.

 

Anđela Zec

Diplomac Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Pasionirana ljubiteljka pasa posebno pomeranaca, patuljastih šnaucera i francuskih buldoga. Autorka samostalne izložbe Potret karikatura pod nazivom Glamur Holivuda održane u aprilu 2011. u kući hemije u Budvi. Bivša radio kolumnistkinja radija Skadarsko jezero iz Podgorice, Autorka radio kolumne naša svakodnevica koja je emitovana na programu tog radija.