Deseto jubilarno izdanje Srpske nedelje mode počinje u utorak u Novom Sadu

Pres konferencija povodom jubileja Srpske nedelje mode u Novom Sadu foto;: Vladimir Veličković

Pres konferencija povodom početka desetog jubilarnog izdanja Srpske nedelje mode, koja se organizuje već petu godinu za redom, održana je u Sali veća Gradske kuće Novog Sada.

Francuski kreator visoke mode Emerik Fransoa na pres konferenciji foto: Vladimir Veličković

Srpska nedelja mode, koja ovog meseca slavi svoj jubilej, za kratko vreme je uspela da se lansirala na listi najprestižnijih evropskih modnih manifestacija, zauzevši peto mesto.

Predsednica Srpske nedelje mode Svetlana Horvat i član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić foto: Vladimir Veličković

Na pres konferenciji su mnogobrojne novinare, fotoreportere i goste pozdravili predsednica Nacionalne komore za modu Srbije i festivala Serbia Fashion Week Svetlana Horvat, portparolka Srpske nedelje mode Jelena Galetin Žakić, član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić, član Institucije visoke mode u Parizu i potpredsednik festivala Serbia Fashion Week Emerik Fransoa i direktor Opere Srpskog narodnog pozorišta Aleksandar Stankov.

Svetlana Horvat se na pres konferenciji prisetila početaka organizacije Srpske nedelje mode foto: Vladimir Veličković

Predsednica Srpske nedelje mode Svetlana Horvat, na čiju inicijativu je i nastao ovaj modni festival pre pet godina, kazala je uoči jubileja da su u početku organizacije ove modne manifestacije, koja je danas mapirala Novi Sad na mapi evropskih modnih dešavanja, kao organizacioni tim morali plaćati avio karte svim učesnicima iz inostranstva, a danas vlada veliko interesovanje stranih medija i modnih kreatora za Srpsku nedelju mode.

Atmosfera na pres konferenciji foto: Vladimir Veličković

Član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić kazao je svim prisutnima da Grad Novi Sad finansijski podržava manifestaciju zbog toga što ona doprinosi turističkom razvoju glavnog grada Vojvodine.

Veliko interesovanje medija za pres konferenciju povodom jubileja Srpske nedelje mode foto: Vladimir Veličković

Deseto jubilarno izdanje Srpske nedelje mode otvara se u utorak 24. aprila u Dunavskom parku i traje do 29. aprila.

 

Anđela Zec

Diplomac Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Pasionirana ljubiteljka pasa posebno pomeranaca, patuljastih šnaucera i francuskih buldoga. Autorka samostalne izložbe Potret karikatura pod nazivom Glamur Holivuda održane u aprilu 2011. u kući hemije u Budvi. Bivša radio kolumnistkinja radija Skadarsko jezero iz Podgorice, Autorka radio kolumne naša svakodnevica koja je emitovana na programu tog radija.