Drugo veče Srpske nedelje mode u Novom Sadu

Modna revija subotičke modne kreatorke Marije Šabić foto: Anđela Zec

Na drugom revijalnom delu Srpske nedelje mode, koji se održao u sredu 26. aprila u Kongresnom centru  “Master” Novosadskog sajma, publici su svoje kolekcije za proleće/leto 2017 predstavili modni kreatori iz Srbije, Rumunije i Francuske, među kojima su srpski modni kreatori Marija Šabić, Ana Vasiljević, Tijana Popović, Mila Popović i Boško Jakovljević, rumunska modna kreatorka Luiza i francuski modni kreator Emerik Francois. Modne dizajnerke Tijana i Mila Popović su revijom svog brenda Sestre Popović otvorile drugo veče Srpske nedelje mode u Novom Sadu . One su publici predstavile svoju najnoviju kolekciju ženske mode sa fokusom na “street style” odevnim kombinacijama, koje čine outfit većine pripadnica mlađe ženske populacije. Zatim se publici na Novosadskoj aprilskoj nedelji mode predstavila modna kreatorka iz Rumunije Luiza, koja je prikazala najnoviju kolekciju svog brenda Lui by Luiza . Drugi blok modne manifestacije je otvorila modna revija kreatorke Ane Vasiljević , uz neobičnu koreografiju u izvođenju manekenki i muziku laganog ritma, a za Foto In magazin modna kreatorka Ana Vasiljević je svoju reviju opisala kao futurističku:

 Zadovoljna sam revijom sa obzirom na to da je bilo dosta emotivnih reakcija publike, a sama revija je bila u futurističkom stilu prezentovana, tako da su moja očekivanja u vezi sa večerašnjom kolekcijom koju sam prikazala na Srpskoj nedelji mode, ovde u Novom Sadu, zadovoljena u potpunosti .

Subotička modna kreatorka Marija Šabić je publici predstavila elegantne toalete iz svoje modne linije. Tv voditelj i modni kreator Boško Jakovljević je prikazao najnoviju kolekciju muških odela koje je kreirao za brend Martini Vesto, a iznenađenje modnog spektakla je bio nastup pevačice Tijane Dapčević tokom revije Boška Jakovljevića, koja se publici poklonila uz pratnju Boška Jakovljevića na završnici njegove revije. Francuski modni kreator Emerik Francois je prikazao svoju kolekciju ženske mode, gde je dominantna jarko crvena boja na završnoj reviji druge večeri modnog spektakla u Novom Sadu. Među poznatim ličnostima koje su pratile modni događaj iz publike je bila tv voditeljka Suzana Mančić, a završno veče Serbian Fashion Week-a je u subotu, 29. aprila.

Anđela Zec

Diplomac Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Pasionirana ljubiteljka pasa posebno pomeranaca, patuljastih šnaucera i francuskih buldoga. Autorka samostalne izložbe Potret karikatura pod nazivom Glamur Holivuda održane u aprilu 2011. u kući hemije u Budvi. Bivša radio kolumnistkinja radija Skadarsko jezero iz Podgorice, Autorka radio kolumne naša svakodnevica koja je emitovana na programu tog radija.