Intervju: Iskreno o modelingu sa Aleksandrom Mihajlovićem

Tek što je uplovio u modni svet Aleksandar Mihajlović (21) već je dobro utabao modne piste i lako otvorio sva vrata modne industrije. On je uspešan maneken i model, neko čije lice sigurno primetite na revijama mnogih zvučnih imena poput Bate Spasojevića, Barona, Boška Jakovljevića ali i onih stranih kao što su Dielmar i Andrea Lazzari. Do sada je radio mnoštvo editorijala, reklama i snimanja ali na pomen njegovog imena mnogima je prva asocijacija atraktivan mladić iz spota snimljenog za pesmu “Pozovi ga ti”.

 aleksandar-mihajlovic-licna-arhiva1

Na pitanje kako je kao redovan i veoma uspešan student DIF-a došao na ideju da otpočne svoju karijeru u modelingu odgovara:

“Mnogi prijatelji su mi često govorili da treba se bavim manekenstvom ali ja tome nisam pridavao veliku pažnju, bavio sam se fudbalom, studirao i bio sam potpuno posvećen sportu. Međutim, dobro se sećam tog momenta kada sam odlučio da kažem DA modelingu. Vraćao sam se sa bazena sa par prijatelja i jedan simpatični ulični svirač u sred svoje pesme, potpuno neočekivano spustio je svoju tamburicu, uperio prst u mene i rekao “zašto ti nisi maneken”? Pirča je komična ali meni se tada zaista upalila lampica i mislim da sam baš u tom momentu odlučio da ću se upustim u celu tu avantur”.

Aleksandrova avantura donela je mnoštvo poznanstava i iskustva, a na modeling kako kaže još uvek gleda kao na hobi.

“Planiram da jednog dana ovaj hobi preraste u posao ali prvo je u planu da završim fakultet. Imam na umu da je radni vek manekena kratak zato i smatram da je dobro imati diplomu u ruci, to su razlozi zašto za sada ne želim da odem u inostranstvo iako sam već imao nekoliko ponuda. Srbija u ovom poslu predstavlja dobru i lepu bazu da se prikupi iskustvo i da bude odskočna daska za dalji razvoj u manekenstvu koji se može postići samo na svetskom tržištu.

Želeći da pomogne onima koji tek ulaze u ovaj svet podelio je s nama mišljenje o tome treba li se prepustiti agencijama ili tražiti sam poslove, šta je sigurnije, a šta isplatljivije?

“Smatram da kada ste na početku agencija predstavlja dobar izbor, moje iskustvo govori da je uvek bolje početi sa nekom manjom ali naglašavam proverenom agencijom. Velike i izvikane agencije neće toliko posvetiti pažnje vašoj promociji kao one manje jer oni imaju mnogo modela za koje znaju da sigurno dobijaju poslove kod klijenata i za vas se teže ukazuje prilika. Kada gledate isplatljivost, sigurno je da ćete preko agencije dobiti više angažmana ali će vam takođe ista uzeti procenat od poslova koje odradite dok kada poslove nalazite sami onda za sebe uzimate pun iznos. Kada sve stavite na tas, dođete na isto.”

aleksandar-mihajlovic-licna-arhiva2

Kroz priču podsetili smo ga na njegov prvi kasting, a on je rado ispričao kako se pripremao za njega i šta mu je u tom trenutku prolazilo kroz glavu?

“Moj prvi kasting bio je za reviju Mladena Mladenovića Barona. Snimci raznih fotošutinga i revija su mi pomogli da se pripremim, a posebno sam se ugledao na italijanskog manekena Mariano Di Vaio. Posmatrao sam ga, oponašao i pokušao da upijam njegov način poziranja i hodanja po pisti. Na kastingu sam bio strašno uzbuđen i pun euforije koja je učinila da iz mene vrca pozitivna energija i optimizam. Mislim da mi je to pomoglo da ostavim dobar utisak i dobijem reviju”.

Za kraj našeg druženja Aleksandar je podelio sa nama na kom projektu trenutno radi, a našim čitaocima poručio je sledeće:

“Upravo sam završio sa snimanjem prvog dela filma “Plavo nebo” koji je radio moj imenjak Aleksandar Mihajlović, još uvek nije ugovoreno snimanje drugog dela ali se krajnji rezultat očekuje sledeće godine kao i njegova premijera u “Sava centru”. Takođe, želeo bih da istaknem da svi oni koji razmišljaju o manekenstvu i modelingu ne odustaju od svojh snova. Samo oni koji pokušaju mogu i uspeti. Možda zvuči kao kliše ali definitivno je istina. Ni sam nisam svestan šta sam sve postigao i iskusio u proteklih godinu dana zahvaljujući modelingu”.

Fotografije: Aleksandar Mihajlović, lična arhiva