Kako izgledati fenomenalno na svakoj fotografiji?

Sposobnost da dobro izgledaš na svakoj fotografiji pripisuje se samo vrhunskim modelima i deluje kao nemoguća misija, jer oni imaju dar da ih kamera voli i tu se ne može ništa. Naravno da nije tako, oni mogu da se pohvale ovakvim umećem ali iza njih stoji nebrojano mnogo rada i iskustva, a upravo tada se pohvataju te male cake koje vode ka uspehu. Tekst koji sledi otkriće male tajne velikih majstora.

Foto: Fotostorm / iStock

Foto: Fotostorm / iStock

Pokaži da veruješ u sebe

Doživi posao kao zabavu. Oslobodi se svih stega i budi ono što jesi, druži se, upoznaj nove ljude, sklapaj prijateljstva. Na ovakav način stvorićeš  dobru atmosferu na setu, a što je najvažnije na slikama ćeš izgledati samouvereno. Možda iza sebe nemaš dovoljno iskustva ali  ne pokazuj strah  i da ne znaš šta treba da radiš, pokaži samo da veruješ u sebe.

Neka te krasi prirodan osmeh

Nije lako napraviti osmeh koji deluje kao da je iskren i od srca. Na slikama se odmah vidi da se lažno smeješ jer zgrčeni mišići lica te odaju. Takav osmeh više delujete kao da si kod zubara pa mu pokazuješ kako lep niz zuba imaš. Probaj da budeš iznad ovakvih situacija i  napravi neku šalu, ispičaj anegdotu ili dobar vic i eto osmeha na licu koji je stvaran.

Tvoja lepša strana

Znamo da lice nije simetrično i kada se dobro zagledaš primetićeš te male ralzlike i kako ti je jedna jagodica izraženija, trepavica gušća, nos ravniji i slično. Kada pronađeš svoju savršeniju stranu lica uz pomoć najboljeg prijatelja ogledala, uradi par selfija i odluči koju ćeš više preferirati tokom slikanja.

Dobra šminka

Kvalitetno urađena šminka obaviće veliki deo posla. Ako na snimanju postoji profesionalni šminker onda nema potrebe za brigom. Ipak ako to treba  uraditi sam, dobro je znati da i ženski i muški modeli treba da obrate pažnju da im se lice ne sija na fotografijama. To se postiže sa malo pudera u kamenu koji se nanese u predelu T zone i posao je završen. Ženski modeli pored toga imaju još par stavki da obave. Bilo bi dobro diskretno istaknuti oči  maskarom i alajnerom, a uz pomoć malo rumenila neka vam lice deluje svežije. Punoću usana istaknite ružičastim sjajem i sada su svi spremni za radne pobede.

Volite svoje nedostatke

Jedini način da budeš uspešan u ovom ali i u svakom drugom poslu je da budeš svoj. To ćeš postići samo ako voliš sebe i svoje nedostatke. Oni te čine drugačijim, unikatnim i možda baš zbog toga postaneš prepoznatljivim u ovom poslu.