Ključ uspešnog blogovanja je u istrajnosti

Beauty blogerka Jelena Matović je bila učesnica ovogodišnjeg blogerskog okupljanja Serbian Bloggers Day foto: Vera Dimov

Čitaoce Foto In magazina savetujem na ne padaju olako na markentiške trikove i da se na blogovima dobro informišu o proizvodima pre nego što odluče da ih kupe

Jelena Matović, beauty blogerka

Jelena Matović, autorka bloga “J’s Beauty Spot”  je svoj prvi blogerski post objavila u februaru 2016. godine i od tada redovno deli sa svojim pratiocima i svim čitaocima blogova svoje utiske o lepoti, nezi i kvalitetu različitih kozmetičkih preparata. Za naš portal govori o svom blogerskom radnom iskustvu.

Kada ste se zaljubili u blogovanje ?

Redovno sam počela da čitam blogove pre 6 godina, ali sam uvek stidljivo gurala u stranu ideju da pokrenem svoj, iako je ljubav prema kozmetici postojala još od malih nogu zahvaljujući mojoj mami.

Popularna blogerka Jelena Matović foto: privatna arhiva

Popularna blogerka Jelena Matović foto: privatna arhiva

Kakvo je Vaše dosadašnje blogersko iskustvo ?

Veoma pozitivno i što se tiče blogo koleginica, koje sam najviše upoznala na Serbian Bloggers Day druženju, ali i što se tiče brendova. U našoj zemlji neki brendovi i dalje imaju problema sa PR-om, dok su neki veoma usko povezani sa blogerima i to im daje veliku prednost u odnosu na konkurenciju.

Šta biste savetovali čitaocima Foto In Magazina u vezi sa upotrebom kozmetičkih preparata ?

Ne padajte olako na čari marketinga, dobro istražite proizvod pre nego što ga kupite, naravno, na blogovima. Takođe, čitajte sastav proizvoda.

Koji su najgori momenti blogovanja ?

Kada želite da uradite toliko toga, da pružite što više, a imate manjak vremena. Tu stupa na snagu jako dobra organizacija.

U kojoj meri jedan beauty blog poput Vašeg bloga ,, J’s Beauty Spot ,, može biti isplativ ?

Ukoliko radite predano, vredno i spremni ste da žrtvujete neke druge stvari, svakako da vremenom može biti isplativ. Ključ je u istrajnosti.

Jelena Matović ističe da je istrajnost ključ uspešnog blogovanja foto: privatna arhiva

Jelena Matović ističe da je istrajnost ključ uspešnog blogovanja foto: privatna arhiva

Koliko je teško naći sponzore koji će se reklamirati na blogu ?

Kao što sam već napomenula, u Srbiji, neki brendovi i njihovi PR timovi i dalje ne shvataju koliko su blogeri značajni. Uglavnom, ako ste kvalitetni, brendovi će vam se obratiti, ali znajte da ništa ne dolazi preko noći.

Kako glase osnovna pravila koje poštuje svaka uspešna blogerka ?

Ne postoje striktna pravila jer je svaki bloger i njegov način rada drugačiji. Ona koja ja poštujem su: održi kredibilitet, stavljaj kvalitet ispred kvantiteta i budi predan tome što radiš i voliš.

Beauty blog Jelene Matović možete pratiti na adresi J’s Beauty Spot

Anđela Zec

Diplomac Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Pasionirana ljubiteljka pasa posebno pomeranaca, patuljastih šnaucera i francuskih buldoga. Autorka samostalne izložbe Potret karikatura pod nazivom Glamur Holivuda održane u aprilu 2011. u kući hemije u Budvi. Bivša radio kolumnistkinja radija Skadarsko jezero iz Podgorice, Autorka radio kolumne naša svakodnevica koja je emitovana na programu tog radija.