Ljubav prema fotografiji kao plod odrastanja u porodičnoj fotografskoj radnji

Venčanje kao tema fotografskog opusa mlade fotografkinje foto: Dragana Tintor

Fotografisanje Srpske nedelje mode je veoma dobra stvar jer možeš stupiti u kontakt sa poznatim ličnostima, ako si dovoljno dobar  u svom poslu, sigurna sam da možeš dobiti i ponude da budeš lični fotograf dizajnerima, blogerima i slično, što bi sigurno mnogo značilo u daljem radu

Dragana Tintor, fotografkinja

 

Dragana Tintor je sedamnaestogodišnja učenica Gimnazije “Jovan Jovanović Zmaj” u Odžacima i vandredna učenica  fotografije u Tehničkoj školi  “Mileva Marić Ajnštajn” u Novom Sadu. Iako je odrasla u fotografskoj porodici, ne zanemaruje značaj formalnog obrazovanja fotografa, te se vanredno školuje u ovoj oblasti. Iako ima svega sedamnaest godina, fotografijom se aktivno bavi tri godine, a u razgovoru za Foto In magazin govori o svom fotografskom radu i saradnji sa timom Srpske nedelje mode, čiji je fotosaradnik od novembra prošle godine.

 

Fotografkinja Dragana Tintor foto: privatna arhiva

 

Kada se rodila ljubav prema fotografiji ?

Ljubav prema fotografiji se rodila još od malih nogu, odrasla sam u fotografskoj radnji mojih roditelja, uvek sam bila radoznala i sve u vezi fotografije me je zanimalo, a roditelji su mi nesebično prenosili svoje znanje i ljubav prema fotografiji.

 

Mala Dragana u porodičnoj fotografskoj radnji foto: privatna arhiva

 

Koliko dugo sarađuješ sa timom Serbia Fashion Week-a ?  Da li si zadovoljna uslovima saradnje ?

Sa timom Serbia fashion week-a sarađujem od novembra 2016.-e godine. Jako sam zadovoljna, svi u timu su jako prijatni  i druželjubivi.

 

Mlada foto: Dragana Tintor

 

U kojoj meri fotografisanje prestižnih modnih događaja, kao što je Srpska nedelja mode, mogu pomoći mladim fotografima da se afirmišu ? 

Fotografisanje Srpske nedelje mode je veoma dobra stvar jer možeš stupiti u kontakt sa poznatim ličnostima, ako si dovoljno dobar  u svom poslu, sigurna sam da možeš dobiti i ponude da budeš lični fotograf dizajnerima, blogerima i slično, što bi sigurno mnogo značilo u daljem radu. Takođe, svako ko je nov u foto timu, može naučiti nešto novo od fotografa koji su duže vreme fotografi na fashion week-u, a svaki savet ili kritika može puno da znači.

 

Svadbena fotografija joj je najinspirativnija za rad foto: Dragana Tintor

 

Šta je neophodno za početak bavljenja fotografskim poslom ?

Iskreno, ne znam da odgovorim na ovo pitanje, jer sam odrasla sa dva fotografa i moje bavljenje fotografijom se desilo spontano.

 

Dragana je detinjstvo provela sa roditeljima fotografima u porodičnoj radnji foto: privatna arhiva

 

Koji su tvoji dalji planovi na polju fotografskog rada, nakon završnice devete  novembarske Srpske nedelje mode ?

Nakon završnice devete sezone, nastavljam sa fotografisanjem svadbi kao i do sada, to radim aktivno već tri godine i u tome veoma uživam.

 

Svadbeni motiv foto: Dragana Tintor

 

Anđela Zec

Diplomac Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Pasionirana ljubiteljka pasa posebno pomeranaca, patuljastih šnaucera i francuskih buldoga. Autorka samostalne izložbe Potret karikatura pod nazivom Glamur Holivuda održane u aprilu 2011. u kući hemije u Budvi. Bivša radio kolumnistkinja radija Skadarsko jezero iz Podgorice, Autorka radio kolumne naša svakodnevica koja je emitovana na programu tog radija.