Ljubav prema modi je na prvom mestu

Marija Tarlać je dobitnica ovogodišnje nagrade za ličnost od stila foto: privatna arhiva

Moda je otišla predaleko jer  ne postoji odnos cena-kvalitet. Zato je kod mene u radionici sve na svom mestu. Moda je dostupna tačno onako kako meni odgovara

Marija Tarlać, modni stvaralac

 

Nekadašnja manekenka i tv voditeljka Marija Tarlać je dobitnica ovogodišnje nagrade magazina Bazar za ličnost od stila. Nagradu je primila od vlasnika Modnog studija Click  Nenada Radujevića na svečanom koktelu povodom završnice četrdesetdruge oktobarske Beogradske nedelje mode. U razgovoru za Foto In magazin na prvom mestu ističe svoju ljubav prema modi, koja je zaslužna za Marijinu karijeru na domaćoj modnoj sceni.

Na koktelu povodom uručenja nagrada nakon završnice četrdesetdruge oktobarske Beogradske nedelje mode ste osvojili nagradu Bazar za ličnost od stila. Koliki trud i posvećenost sopstvenom modnom stilu stoje iza dobitka ove nagrade ? 

Iskreno, ne znam šta je potrebno da bi se dobila jedna modna  nagrada. Ja se ne trudim, ja modu volim.

 

U kojoj meri masovni mediji, kojima pripadaju  lifestyle i fashion magazini, doprinose modnoj prezentaciji poznatih ličnosti sa naše javne scene ?

Ne razmišljam o modi i jednostavno je nosim.

Televizijska publika Vas pamti kao voditeljku emisije kratke forme City televizije Pink, koja je imala dobar rejting gledanosti. Zbog čega ste prestali da radite na televizijskom mediju, budući da televiziju i danas, u eri digitalizacije i produkcije mnogih online platformi, smatraju najmoćnijim medijem ? 

Televizija je prestala da me interesuje onog trenutka kada sam rešila da postanem majka. Nije bilo prostora za posvećenost i jednom i drugom. Nikada mi nije falila jer se sve desilo u pravom trenutku po mene.

 

Šta je danas presudno da bi neka devojka uspela u manekenskom poslu na domaćoj modnoj sceni, u odnosu na period kada ste Vi počeli da se bavite manekenstvom ? 

Nemam stav o tome koja je razlika sad i pre, jer ja kada sam počinjala da se bavim manekenstvano, modni studio Click je bio sve, samo ne klasična modna agencija. Mi smo pevali, igrali i predstavljali modu na nas način, praveći odevne kombinacije od naše garderobe.

Posmatrano iz ugla modne dizajnerke, koje odevne kombinacije preporučujete kao must have za aktuelnu modnu sezonu ?

Ja sebe ne smatram  modnim dizajnerom. Prvenstveno sam osoba, koja kroji i pravi stvari po svojoj meri. Moda je otišla predaleko jer  ne postoji odnos cena – kvalitet. Zato je kod mene u radionici sve na svom mestu. Moda je dostupna tačno onako kako meni odgovara.

 

Izvor fotografija: privatna arhiva

Anđela Zec

Diplomac Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Pasionirana ljubiteljka pasa posebno pomeranaca, patuljastih šnaucera i francuskih buldoga. Autorka samostalne izložbe Potret karikatura pod nazivom Glamur Holivuda održane u aprilu 2011. u kući hemije u Budvi. Bivša radio kolumnistkinja radija Skadarsko jezero iz Podgorice, Autorka radio kolumne naša svakodnevica koja je emitovana na programu tog radija.