Modna ikona daje pečat jednom vremenskom razdoblju

Manekenka Ceca Krivokapić foto: privatna arhiva

Do sada sam radila za mnogobrojne poznate brendove, magazine, od kojih bih izdvojila  MakeupForever, Cosmopolitan, BrideMagazin, Coach, NeTiger, Maybelline i Mercedes Benz China Fashion Week. Jedan od najdražih mi je bio Harbin Fashion Week  gde sam bila centralna manekenka za dizajnera iz Singapura

Ceca Krivokapić, manekenka

 

Koliko dugo se bavite modelingom?

Modelingom se bavim profesionalno već 3 godine. Ljubav prema manekenstvu datira od malih nogu, ali sam se ovim poslom počela baviti, sasvim slučajno, zahvaljujuci fotografu koji me je pronašao na šetalištu u Herceg Novom. Ubrzo, posle toga sam dobila angažman u Kini, gde sam otišla bez velikog iskustva, a sada već dve i po godine uspešno stvaram karijeru u Kini.  Do sada sam radila za mnogobrojne poznate brendove, magazine, od kojih bih izdvojila: MakeupForever, Cosmopolitan, BrideMagazin, Coach, NeTiger, Maybelline i Mercedes Benz China Fashion Week. Jedan od najdražih mi je bio Harbin Fashion Week , gde sam bila centralna manekenka za dizajnera iz Singapura.

ceca krivokapić 1

 

Kada se rodila ljubav prema modnoj pisti?

Kao i što sam rekla, otišla sam u inostranstvo sa jako malo iskustva i tamo sam napravila svoje prve korake. U početku mi je bilo jako teško da se naviknem jer mi je trebalo  vremena da dobijem samopouzdanje da nađem pravi način da predstavim sebe klijentima. Želim istaći da je u ovom poslu, pored predispozicija,  jako bitno da zračis, da bi se izdvojila od drugih modela jer na kastinzima bude i do 200 modela i moraš da ostaviš jak utisak na klijente da bi te bukirali za predstavljanje njihovog brenda. Pored toga, modeling je posao koji vas veoma retko drži na jednom mestu jer se veoma često putuje na različite destinacije.

 

Šta za Vas znači pojam modna ikona?

Za mene, pojam modne ikone zasigurno i precizno predstavlja osobu, koja je dala pečat jednom životnom razdoblju kada je moda u pitanju, bio to dizajn, stajlig ili pak modeling. Osoba koja se izdvojila od mnoštva sličnih ili već viđenih kopija. Osoba sa posebnim stilom  ili, jednostavnije rečeno, sa izgrađenim stilom.

 

ceca krivokapić 2

 

Kako ocenjujete regionalnu modnu scenu?

Pa moram priznati da je kod nas manje tržište, male su zemlje, ali se trude da rade na svetskom nivou. Regionalna modna scena se sve više razvija, sve je više mladih ljudi koji “uplovljavaju” u svet mode i razvijaju svoj talenat. Isto tako, moram reći da modeling kod nas nije posao od kojeg se može živeti. Koliko vidim, devojke kod nas više ulažu u ovaj posao nego što prave zaradu, naravno, u inostranstvu je to već druga priča.

ceca krivokapić 4

 

Na društvenim mrežama Vas prati veliki broj ljudi. Koliko, po Vašem mišljenju, društvene mreže u funkciji medija doprinose razvoju manekenske  karijere   ?

Теrmin društvene mreže je, neverovatnom brzinom, ušao u našu svakodnevicu i predstavlja veoma važan segment u manekenstvu. Najviše bih izdvojila instagram, koji dozvoljava klijentima da vide drugu stranu modela, njihov način života, kako izgledaju tokom dana i njihova zanimanja pored modelinga. Mislim da je klijentima, uz instagram profil, mnogo lakše uočiti da li je to prava osoba za reklamiranje njihovog brenda. Veoma sam aktivna na društvenim mrežama. Dosta angažmana i ponuda dobijem baš zahvaljujuci instagramu jer je dostupan širom sveta i sve je više zastupljen u modnoj industriji.

Izvor fotografija: privatna arhiva

Anđela Zec

Studentkinja Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Pasionirana ljubiteljka pasa posebno pomeranaca, patuljastih šnaucera i francuskih buldoga. Autorka samostalne izložbe Potret karikatura pod nazivom Glamur Holivuda održane u aprilu 2011. u kući hemije u Budvi. Bivša radio kolumnistkinja radija Skadarsko jezero iz Podgorice, Autorka radio kolumne naša svakodnevica koja je emitovana na programu tog radija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *