Modne novosti

Novosti iz sveta modne i beauty industrije foto: Đorđe Tomić

U novom izdanju Modnih novosti  saznajte aktuelnosti iz sveta modne industrije i beauty trendova, koji mogu doći kao idealne kombinacije, kako casual  varijanti, tako u svečanoj varijanti, koja se odnosi na neku dnevnu odevnu kombinaciju ili večernju odevnu kombinaciju, u zavisnosti od događaja sa rasporeda planova i obaveza.

Savremeni trendovi modne industrije foto: Đorđe Tomić

Fotografske zvezde kao što su Mario Testino, Krejg Mekdin, Eni Libovic, Stiven Majzel i Dejvid Sinis redovno su angažovani u Vogue magazinu. Ana Vintur je među prvima počela da koristi lica van industrije mode poput košarkaša Lebrona Džejmsa ili repera Pafa Dedija, kako bi predstavila ono što je kao urednica želela da prenese svojim čitaocima.

Kostimirani eksponat poput svog ekvivalenta u njujorškom Institutu za kostim koji nosi ime Ane Vintur foto: Đorđe Tomić

Institut za kostim u Njujorku je preimenovan u Ana Vintur centar za kostim  jer je glavna urednica Vogue magazina pomogla da Metropoliten muzej u Njujorku skupi 125 miliona dolara za novo krilo.

Modeli u kostimski kreiranoj odeći izvode koreografiju na modnoj reviji foto: Đorđe Tomić

Modni i beauty saveti koji prate aktuelne modne trendove

Pismo torbe se preporučuju kao must have naredne modne sezone jer su najefektnije i u najminijaturnijim izdanjima.

 

U različitim metalik nijansama, za dan ili za veče, potpuno ravne ili sa visokim potpeticama, cipele ove sezone sijaju u pravom smislu te reči. Modni stručnjaci preporučuju mokasine i cipele sa debljom štiklom kao neprolazni trend.

Minijaturne torbe različitih kreacija foto: Đorđe Tomić

Modni dizajneri od svih boja metala ove sezone izdvajaju srebrni sjaj. Dezen odeće u srebrnom tonu je pravi izbor za dnevnu i večernju varijantu.

Srebrna nijansa odevne kombinacije foto: Đorđe Tomić

Prema pisanjima beauty blogerki, koralne i pastelne nijanse će obeležiti manikir i pedikir ovog proleća i leta.

Jedan od najelegantnijih trendova, koji prati i svevremensku jednostavnost u odevanju, jeste upravo minimalizam. Ove modne sezone on podrazumeva manikir u obliku jedne vertikalne ili horizontalne dijagonale preko svakog nokta, dajući pritom dozu elegancije izabranoj odevnoj kombinaciji.

 

Make up trendovi i beauty saveti foto: Đorđe Tomić

Lepršavi karneri odevnih komada su ove modne sezone više nego poželjan detalj.

 

Sofisticirani komadi odeće foto: Đorđe Tomić

Kreativna direktorka modne kuće Dior Marija Gracija Kjuri preferira minimalizam i crno-beli kolorit dobro skrojenih odevnih komada.

 

Tamni kolorit kao jedan od modnih favorita foto: Đorđe Tomić

koji se dobro uklapa i u mušku modu foto: Đorđe Tomić

Za kraj ovog izdanja Novosti, zaštitnici životinja, među kojima se ističu predstavnici organizacije PETA, optužuju Anu Vintur zbog nošenja prirodnog krzna, a najpoznatiji incident ovog  tipa se dogodio pre trinaest godina, kada su predstavnici organizacije PETA, gađali modnu urednicu pitom u lice uoči Pariske nedelje mode.

 

Anđela Zec

Diplomac Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Pasionirana ljubiteljka pasa posebno pomeranaca, patuljastih šnaucera i francuskih buldoga. Autorka samostalne izložbe Potret karikatura pod nazivom Glamur Holivuda održane u aprilu 2011. u kući hemije u Budvi. Bivša radio kolumnistkinja radija Skadarsko jezero iz Podgorice, Autorka radio kolumne naša svakodnevica koja je emitovana na programu tog radija.