Otvaranje dizajnerskog kutka Pop up store u Rajićevoj šoping zoni u Beogradu

Otvaranje dizajnerskog kutka Pop up store u Rajićevoj šoping zoni u Beogradu foto: Modni studio Click

Beogradsku modnu scenu je protekle sedmice obeležilo otvaranje prodajne zone proizvoda srpskih modnih dizajnera u Rajićevoj ulici u realizaciji modnog studija ClickBelgrade Fashion Week Choice predstavlja novi koncept prodaje baziran na ideji o održivosti razvoja domaće autorske mode. Cilj projekta jeste popularizovanje najaktivnijih domaćih samostalnih dizajnera kroz različite  Pop Up  postavke.

Između ostalog, ideja je da se autorski modeli izmeste iz svojih  baza – dizajnerskih radnji i ateljea, i tako postanu vidljiviji što širem auditorijumu. Plan je da se Belgrade Fashion Week Choice  razvija i tokom cele godine sa ciljem da se stvore novi kanali prodaje kreativnih odevnih predmeta i modnih aksesoara.

Prvi u nizu atraktivnih beogradskih lokacija, izabran za promociju koncepta Belgrade Fashion Week Choice je novi, umetnički koncept store  Fab living by Una. Kreativni direktor i vlasnica ovog mesta je Una Nikolić, nesvakidašnja dama, koja je karijeru gradila na tri kontinenta, učestvovala u radu brojnih velikih medija, ali je oduvek gajila posebnu strast prema umetnosti i uređenju prostora. O važnosti ovog projekta za srpske modne dizajnere za Foto In magazin govori idejni tvorac projekta i vlasnik Modnog studija Click Nenad Radujević:

Ideja da se otvori ovakav prodajni prostor za najaktivnije domaće dizajnere postoji odavno. Održivi razvoj samostalnih dizajnera je važan faktor u  njihovom pozicioniranju na našem tržištu,  ali i dobar način da se pripreme i za izvoz svojih kreacija na neka razvijenija i bogatija tržišta. Zato smo i želeli da sprovedemo tu ideju baš na Beogradskom Fashion Week-u koji je i iznedrio mnoga od tih imena. Pokretanjem prodajnog koncepta  Belgrade Fashion Week Choice krenuli smo upravo u razvoj te ideje o adekvatnoj prodaji modela domaćih dizajnera. Pop Up store u Rajićevoj je samo jedan od načina kako će se sprovoditi taj koncept, a tokom Fashion Week-a pokrenuta je i prodaja u atraktivnom koncept storu  Fab living by Una.

Među brojnim slikarima, vajarima, industrijskim i grafičkim dizajnerima svoje mesto u Fab Living-u su našli i modni dizajneri: Ana Ljubinković, Dejana Momčilović, Aleksandra Lalić, Vesna Kracanović, Ana Trošić Trajković, Boško Jakovljević, Marija Sinđelić, Lily Tailor, Svetlana Jaćović, Jasmina Vujović, Nevena Ivanović, Evica Milovanov Penezić, Gordana Perenčević, Nevena Slavković, a očekuju se i mnogi drugi učesnici Belgrade Fashion Week-a.

 

Izvor fotografija: Modni studio Click

 

Galerija fotografija sa otvaranja dizajnerske zone Belgrade Fashion Week Choice u Beogradu

Foto: Modni studio Click

 

Crni kolorit dizajnerske kreacije

Kaputi različitih dezena

Šopingholičari traže svoju idealnu odevnu kombinaciju

Prodajni koncept srpskih modnih dizajnera

Atmosfera sa otvaranja dizajnerskog prodajnog koncepta u Rajićevoj

Dizajnerski izlog u BFW Choice radnji

Kreacije srpskih modnih dizajnera

Bogat izbor dizajnerskih kreacija

Estetika enterijera na prvom mestu

Anđela Zec

Diplomac Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Pasionirana ljubiteljka pasa posebno pomeranaca, patuljastih šnaucera i francuskih buldoga. Autorka samostalne izložbe Potret karikatura pod nazivom Glamur Holivuda održane u aprilu 2011. u kući hemije u Budvi. Bivša radio kolumnistkinja radija Skadarsko jezero iz Podgorice, Autorka radio kolumne naša svakodnevica koja je emitovana na programu tog radija.