Primenjena fotografija i njen doprinos savremenom vizuelnom izrazu

Tv lice Dušica Vugdelić foto: Dado Ljajević

Malo je onih koji se time bave na profesionalnom nivou, što podrazumijeva odredjeno stručno obrazovanje, opremu, kao i minimalnu upotrebu raznih programa za ulepšavanje i korekciju. Da se razumemo – minimalne korekcije su neophodne (u smislu tena, naročito kod žena)

Dušica Vugdelić, tv voditeljka

Primenjena fotografija je grana primenjene umetnosti koja je u današnjem dobu sve više zastupljena u medijima masovne komunikacije i svim medijskim konzumentima privlači pažnju svojom vizualnošću. Crnogorsko tv lice i bivša loto devojka Dušica Vugdelić za naš portal otkriva zbog čega je važna primenjena fotografija u televizijskom poslu.

Elegancija Dušice Vugdelić foto: Nenad Mandić

Pre svega želim da naglasim da je fotografija vrsta umetnosti kojoj sam posebno naklonjena, a koja poslednjih godina postaje sve zastupljenija i poštovanija kod nas. Dakle, govorim o profesionalnim fotografijama koje su sastavni deo mog posla, kao i svakog ko je na neki način zastupljen u medijima.

Ipak, malo je onih koji se time bave na profesionalnom nivou, što podrazumijeva odredjeno stručno obrazovanje, opremu, kao i minimalnu upotrebu raznih programa za ulepšavanje i korekciju. Da se razumemo – minimalne korekcije su neophodne (u smislu tena, naročito kod žena). To je mač sa dve oštice, jer najčešće su te ‘popravke’ veoma uočljive, te ljudi deluju krajnje veštački i plastično.

Primijenjena fotografija, kao odraz kreativnosti, izažava i stav, mišljenje na odredjenu temu, dogadjaj. Neophodna je i drago mi je što postoji sjajna ekipa mladih, darovitih i perspektivnih fotografa čije vrijeme tek predstoji.

Darovitim i perspektivnim fotografima treba pružiti šansu da pokažu svoje umeće foto: Danilo Pendo

Naša sagovornica ističe da više pažnje treba posvetiti darovitim i perspektivnim fotografima kroz šansu da izlažu u galerijama i medijsko praćenje njihovog rada.

Anđela Zec

Studentkinja Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Pasionirana ljubiteljka pasa posebno pomeranaca, patuljastih šnaucera i francuskih buldoga. Autorka samostalne izložbe Potret karikatura pod nazivom Glamur Holivuda održane u aprilu 2011. u kući hemije u Budvi. Bivša radio kolumnistkinja radija Skadarsko jezero iz Podgorice, Autorka radio kolumne naša svakodnevica koja je emitovana na programu tog radija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *