Rad modnog kreatora dovodi do cilja

Revija Darka Milojevića privukla pažnju publike na Beogradskoj nedelji mode foto: Đorđe Tomić

Moda  u  Srbiji  je šarolika. Možda  reč  scena opisuje  samu  modu. Previše je scenska,  dok ja verujem  da modnu  scenu  treba da čini  dizajnerska  iskrenosti,  a ne  potreba da je to deo scene

Darko Milojević, modni kreator

Modni kreator Darko Milojević sa modelom na reviji foto: Đorđe Tomić

Modni kreator Darko Milojević  je od 1997.-e godine radio kao saradnik  za nekoliko modnih kompanija, a bio je i kreativni direktor modne kuće Lili Tailor. Prošle godine je oformio svoju modnu liniju, a sarađuje i sa stilistkinjom Zoranom Pantović. Sarađuje i sa mnogim marketinškim agencijama, radeći uniforme i kampanje za razne brendove. U razgovoru za Foto In magazin ističe važnost stilizacije u svetu modnog dizajna.

Revija Darka Milojevića foto: Đorđe Tomić

 

Na ovogodišnjoj oktobarskoj Beogradskoj nedelji mode ste predstavili publici kolekciju muško-ženske mode, gde kape dominiraju kao modni detalji. U kojoj meri modni detalji mogu da skrenu pažnju na koncept modne revije ? 

Koceptualno stajling dopunjuje i zaokružuje svaku moju kolekciju.

 

U stilu Majkla Džeksona foto: Đorđe Tomić

 

Ovoga puta su to kožne kape, rukavice i krzna. Priča o muškarcu se nadovezuje na predhodnu kolekciju, čineći Darkarmy. Jako svesno sam učinio to  sa stilistom i verujući u posao istog. Stilizacija daje akcenat, i mami pitanja o kolekciji, kojom uz stajling, mogu da dočaram bolje priču.

 

Kreacija u crnom koloritu foto: Đorđe Tomić

 

Koliko Srbija, kao država, nudi mogućnosti za rad i napredak posla u oblasti modnog dizajna ?

Za rad ova zemlja nudi mogućnosti kao i  mnoge  druge. Sada  šta, kako i koliko zavisi od nas  samih, ali  verujem da svuda  rad  dovede do cilja.

 

Za muškarca sa stilom foto: Đorđe Tomić

 

Šta je od krucijalnog značaja za bavljenje poslom modnog kreatora ? Da li je to talenat ili nešto drugo ? 

Moje  iskustvo govori da talenat stoji, on  jeste  bitan, ali rad, upornost  i discilina su  još bitniji. Ja verujem u to da, dok nas okruženje inspriše, samo  će  nas  rad  na  idejama  dovesti  do cilja.

 

Glamur muške mode foto: Đorđe Tomić

 

Kako biste definisali modnu scenu Srbije ?

Moda  u  Srbiji  je šarolika. Možda  reč  scena opisuje  samu  modu. Previše je scenska,  dok ja verujem   da  modnu  scenu  treba da čini  dizajnerska  iskrenosti,  a ne  potreba da je to deo scene.

 

Kapa kao modni detalj foto: Đorđe Tomić

 

Danas neki domaći modni kreatori rade i kao stilisti poznatim ličnostima i u televizijskim kućama. Znači li to da nije dovoljno živeti od kreatorskog rada u Srbiji ?

Moje  iskustvo je drugačije. Ja živim od same mode, a stajling prepuštam ličnostima, koje  su  za to  stučne  i u koje  verujem, kao što verujem da  moja moda  dobija  drugi koncept u razlčitim  stajlnzima.

 

Visoka moda na pisti foto: Đorđe Tomić

 

Galerija fotografija revije Darka Milojevića sa četrdesetdruge Beogradske nedelje mode

Foto: Đorđe Tomić

 

U mladalačkom stilu

Model Isidor Srdić u kreaciji Darka Milojevića

Isidor Srdić uživa u poslu manekena

Šik i elegancija u prvom planu

Šarenoliki kolorit

Casual look

Opuštena varijanta

Glamur u muškom stilu

Crna boja kao must have kombinacija

Seksepil na modnoj pisti

Crno-bela odevna kombinacija

Elegancija muških modela daje reviji Darka Milojevića posebnu čar

Anđela Zec

Diplomac Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Pasionirana ljubiteljka pasa posebno pomeranaca, patuljastih šnaucera i francuskih buldoga. Autorka samostalne izložbe Potret karikatura pod nazivom Glamur Holivuda održane u aprilu 2011. u kući hemije u Budvi. Bivša radio kolumnistkinja radija Skadarsko jezero iz Podgorice, Autorka radio kolumne naša svakodnevica koja je emitovana na programu tog radija.